Золота Підкова – легендарні замки Львівщини

Золота Підкова представляє собою автобусну екскурсію магнацькими замками 14-17 ст., котрі служили у різні часи різним цілям – резиденції магнатів, відпочинку вельмож, а також це був свого роду фортпост в обороні Львова, забезпечуючи втрату бойової здатності ворожої армії ще на підступах до Львова.

Екскурсія Золота Підкова є додатковою екскурсією до переліку екскурсій по Львову, яку варто реалізувати подивившись місто Львів.
Гостям пропонується відвідати замки в Олеську, Підгірцях та Золочеві.

Олеський замок 14-16 ст. Власність руського воєводи Івана Даниловича. Саме тут народився у 1629 році один з найславетніших польських королів Ян ІІІ Собеський. Сьогодні в замку знаходиться експозиція меблів, іконопису, скульптури та перлина малярства – одне з найбільших у світі батальних полотен, що (понад 60 м. кв) – Битва під Віднем авторства Мартіна Альтомонте.

Підгорецький замок – палац у замку – саме так його називали і називають до сьогодні. Творіння Гійома де Боплана та Андре Дель Акви на замовлення коронного гетьмана Речі Посполитої Станіслава Конєцпольського у 1645 році. Саме під враженнями від Підгорецького замку російський цар Петро І почав будувати Петропавлівську фортецю. А в підземеллях замку ще досі витає привид – біла пані.

Це без сумніву один з найсимпатичніших замків України.
Додатково рекомендуємо відвідати Василіанський монастир у Підгірцях, що є заснований княжною Оленою. Перші згадки про монастир відносяться до 12 ст, але побутує версія, що цей монастир був заснований набагато раніше київською княгинею Ольгою, котра у хрещені отримала ім’я Олена, а місто Пліснесько (тепер городище, археологічна пам’ятка) – рідне місто Ольги де, за версіями істориків, вона народилася.

Заслуговує на увагу чудотворна ікона Підгорецької Божої Матері, котра за літописами здійснила понад 3000 оздоровлень.

Золочівський замок. Збудований батьком короля Яна ІІІ Собєського Якубом у 17 ст. Хороший зразок замкового ренесансу та хрестоматійної класики бастіонної оборони. Це була одна з улюблених резиденцій дружини Яна ІІІ – Марії Казимири (Марисеньки). Тут збереглись оборонні мури, сам палац та унікальне споруда – китайський палац, яких, доречі, на сьогодні в Європі збереглося лише три. Серед виставки меблів і малярства перлина замкової колекції – полотно Битва під Парканами, що прославила Яна ІІІ Собєського на цілу Європу. Саме тоді, у 1683 було покладено кінець турецькій експанції на християнство. Тут можна почути про королівський побут у замку середньовічні правила та відчути давню атмосферу і навіть спробувати розгадати таємницю лицарів Тамплієрів, відчитуючи надпис на таємничих каменях з села Новосілки.

Коментарів поки що немає.

Залишити коментар

Доведіть, що Ви не робот, дайте відповідь: